x

Timbuktu gör ny version av gammal visa

Timbuktu gör ny version av gammal visa

Den har tolkats av många och älskats av fler. Nu gör Jason “Timbuktu” Diakité och musikern Martin Hederos en tolkning av den gamla visan Nu Grönskar Det. 

Det senaste året har Timbuktu släppt fyra nya singlar där han har gjort samarbeten med artister såsom Mapei, Anis Don Demina och Snoh Aalegra. Den senaste låten att nå omvärlden är en tolkning på Nu Grönskar Det

Visan har tidigare tolkats av bland annat Sarek och Ultima Thule. Då med lite mer riv, gitarr och rejält med tempo jämfört med ursprungsversionen. Traditionellt ackompanjeras visan av maffiga körer och framförs ofta i samband med skolavslutningar och sommar. 

Den senaste versionen är däremot något helt annat. Istället för att dra upp tempot och lägga till körer och skrovlig sång har Timbuktu och Hederos skalat av låten till absolut minimum. Lugnt tempo, fiolspel och dova slagverk är det som den här gången får utgöra visan. På så sätt har de lyckats mystifiera och förstärka en känsla som de flesta kopplar till början på något nytt. 

LÄS OCKSÅ: Yasin med flera planerade bombattack enligt åtal


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA