x

Yasin sa "ingen kommentar" 186 gånger

Yasin sa "ingen kommentar" 186 gånger

I tisdags åtalades den 23-årige rapparen Yasin Abdullahi Mahamoud för misstanke om stämpling, alternativt förberedelse för människorov. Under de två förhör som ägt rum med rapparen har den åtalade svarat “inga kommentarer” hela 186 gånger, skriver Expressen

Det hela började under våren 2020. Yasin ska då ha varit med och planerat bortförandet av en annan känd artist tillsammans med en före detta landslagsspelare och ytterligare tolv personer ur den kriminella verksamheten Vårbynätverket. Bortförandet ska däremot ha avbrutits på grund av hög polisnärvaro. Kidnappningen fullföljdes två veckor senare, då utan Yasins direkta medverkan, enligt stämningsansökan. 

Ett utdrag ur förhöret delat av Instagram-kontot Rappnyheter:

gallery_large

Yasin står nu åtalad för misstanke om stämpling, vilket innebär att den åtalade har haft som avseende att begå ett brott i samråd med någon annan, eller åtagit sig att begå ett brott. I det här fallet gället det människorov. Genom att inte svara på någon av frågorna som ställts under förhören menar Yasin Abdullahi Mahamouds advokat, Frida Wallin, att rapparen nyttjar sin rätt att inte uttala sig. Det handlar alltså inte om att vara skyldig eller oskyldig. 

Rättegången kommer inledas mot de 30-tal personer som nu står åtalade, inklusive Yasin, och förväntas pågå till midsommar. 

LÄS OCKSÅ: 4 svenska artister gripna för grov misshandel


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA