x

Spotify i ny skrud och med nya möjligheter för hemmafesten

Spotify i ny skrud och med nya möjligheter för hemmafesten

En ny Spotify-version har lanserats och bortsett från en mindre stökig design kommer också ett funktion som potentiellt kan bli en gamechanger på framtida hemmafester.

Spotify har med sin desktop-version gjort en välbehövlig ansiktslyft (har designen överhuvudtaget ändrats sedan 2008?). Den första uppenbara skillnaden är att artisternas album nu ligger uppradade horisontellt, istället för som tidigare – vertikalt. Sökknappen som tidigare låg placerad centrerad högst upp har i sin tur tagit ett skutt till höger och har tagit plats ovanför spellistor och övrigt vi är vana att se där.

Men det mest intressanta med denna uppdaterade version, åtminstone för alla bosatta i Indien, är att låttexter kommer textas upp på skärmen vid uppspelning – synkroniserade till musiken. Om detta innebär den slutgilga nödastöten för alla karaoke-ställen som mot alla odds överlevt pandemin återstår att se.

Bortsett från en visuellt subtil uppgradering tycks inte mycket annat hänt under huven. Det nya högupplösta ljudet vi tidigare rapporterat om lyser ännu med sin frånvaro, en gissning är väl att det är något vi får vänta ytterligare några månader på.

Den nya versionen av Spotify finns tillgänglig redan nu. Vad tycker vi om den nya designen?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA