x

Världens största skivbolag satsar på arabisk musik

Världens största skivbolag satsar på arabisk musik

Universal Music Group och Republic Records ingår ett samarbete med The Weeknds och Swedish House Mafias manager Wassim ”Sal” Slaiby och lanserar Universal Arabic Music. 

Enligt ett pressmeddelande kommer "Universal Arabic Music att fokusera på att lyfta arabisk musik och artister till framkanten av populärmusikkulturen". Bolaget kommer även att arbeta med att introducera arabisk musik till nya partners, plattformar och varumärken över hela världen.

Universal Arabic Music bygger nu ett team av experter som pratar arabiska och har en djup förståelse för den arabiska musiken och kulturen.

– I dagens globala musikmarknad har vi gång på gång visat att globala hits kommer var som helst ifrån. Det finns så mycket talang i denna del av världen att med Sals erfarenhet och kunskap om MENA-regionen och tillsammans med hans meriter från att breaka artister kommer han att bidra med en unik vision, strategi och kraft till Universal Arabic Music, säger Universal Music Groups VD Sir Lucian Grainge i ett pressmeddelande.

Universal Arabic Musics första sajnade artist blir Issam Alnajjar med debutsingeln Hadal Ahbek. Låten sägs vara den första arabiska singel någonsin på plats #1 på Shazam globalt och Spotifys globala viraltopplista.

LÄS OCKSÅ: Svensk rockartist döms till fängelse för sexuellt övergrepp mot barn


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA