x

Punkband chockade Malmö med "skändad svan"

Punkband chockade Malmö med "skändad svan"

På onsdag morgon kom några Malmöbor att få till sig en makaber syn. Någon hade hängt upp vad som såg ut att vara en död svan på kungastatyn på Stortorget i Malmö. Skånska Dagbladet var snabba med att rapportera om det och hade varit i kontakt med en Felicia som bevittnat det hela:

Den var upphängd i ett snöre om halsen. Det var väldigt bisarrt, säger hon bland annat till tidningen.

gallery_large
(foton: privat, Kapish Records)

Enligt Skånska Dagbladet ska svanar sedan tidigare har varit föremål för högljudda diskussioner i Malmö. Detta bland annat efter en incident för två år sedan där en svanhane sköts till döds efter att ha varit aggressiv mot kanotister i kanalen. Det framkom senare att samma svan hade försvarat sin partner som ruvade på åtta ägg.

Skånska Dagbladets nyhet kom sedan att försvinna från nätet. Varför? Jo, det visade sig att den så kallade skändade svanen egentligen var en fejkad svandocka, placerad av punkbandet Smisk, som också tidigare har släppt låten Jag Sköt Svanen, där man behandlar ovan nämnda svanhane-incident på kanalen.

gallery_large


gallery_large

(foton: privat, Kapish Records)

Samma band släppte i onsdags sitt debutalbum Världens Äckligaste Rockgrupp. En skiva som GAFFAs skribent Jim Knutsson hyllar och skriver bland annat:

“När de inte är upptagna med sin livsfilosofi av att sjukanmäla sig för att kunna supa och knulla i fred, så avslöjar de lögnerna och lögnarna som genomsyrar samhället. Detta med hjälp av konfrontationssugen rå punkrock på sitt debutalbum, där de ofta avväpnar sina motståndare med lättsam humor med en tung botten.”

Lyckad PR-kupp, check.

LÄS OCKSÅ: Jenny Wilsons nya projekt: erotic horror ambient


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA