x

Svenskt band en del av tyskt pilotprojekt för livekonserter – "kul att tyska regeringen valde oss"

Svenskt band en del av tyskt pilotprojekt för livekonserter – "kul att tyska regeringen valde oss"

Thundermother har gjort succé med sitt senaste album Heat Wave. Tidigare har de nått ut bra utomlands med sin musik men nu börjar det även hända saker på hemmaplan. Men gruppen har fortfarande en stark fanbas i Tyskland och det är just i Tyskland som de nu har blivit en del av en livekonsert-satsning.

– Vi har en turné redan i april och maj. Då ska vi vara pilotprojekt för den tyska livescenen, säger bandets grundare och gitarrist Filippa Nässil till GAFFA och fortsätter:

– Alla snabbtestas för COVID-19 innan spelningen, vi kommer vara det första bandet som man testar det på. Då kommer ändå 200 personer kunna vara i publiken, vi hoppas på ett jävla röj såklart. Det är kul att tyska regeringen valde oss, haha. 

Hur tror ni den första spelningen kommer vara?

– Alltså det kan bli helt spårat eller väldigt stelt. Jag menar, det är snabbtester, det är inga garantier. Men utan att låta negativ så tror jag att det kommer trappas upp ju fler spelningar vi kör. Till sommaren kommer det vara helt bananas, haha. Vi hoppas att det kommer fungera, säger bandets sångerska Guernica Mancini till GAFFA.

LÄS OCKSÅ: 45 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA