x

Gustaf Norén blir politiker – ställer upp i kyrkoval

Gustaf Norén blir politiker – ställer upp i kyrkoval

Den gamle Mando Diao-medlemmen Gustaf Norén ställer upp i kyrkovalet för Socialdemokraterna i Borlänge kommun, rapporterar Dala-Demokraten.

Norén har gjort sig känd för att gå sin egen väg, nu har den vägen lett honom in i politiken. Han säger att han inte vill stå vid sidan av och klaga på samhället utan istället göra någonting åt saken. 

– Jag tycker jag känner Borlänge på djupet. Här finns många själar från alla håll och kanter och jag vill att samspelet mellan dessa ska fungera, även om man inte alltid lirar i samma takt. Men vi om alla försöker vara lyhörda och kreativa, precis som medlemmar i en förening eller i ett band som tillsammans vill få det att svänga, borde vi i vår kommun kunna hitta ett sådant gemensamt sväng. I den processen vill jag vara med och göra en insats, säger Norén till tidningen.

Norén frontade tillsammans med Björn Dixgård Mando Diao från grundandet 1999 till 2015, då han hoppade av bandet. Nu gör han musik tillsammans med sin bror Viktor (Sugarplum Fairy, State Of Sound) och jobbar som musiklärare i hemstaden Borlänge.

LÄS OCKSÅ: The Killers-låten Mr. Brightside vägrar dö – slår rekord


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA