x

Spotify blir säkrare i trafiken

Spotify blir säkrare i trafiken

Många använder idag Spotify på vägen till jobbet, innebandyträningen eller replokalen. Men att pilla runt i telefonmenyer bakom ratten är som de flesta nog förstår knappast optimalt. Spotify lanserar nu en potentiell lösning.

När man som bilförare samtidigt ska agera DJ bör man givetvis tänka efter en extra gång. Men vad gör man egentligen när Smash Mouth eller Creed dyker upp i högtalarna utan ett enda rödljus i sikte? Här är röststyrning en bra grej.

Car Thing är designmässigt utformad ungefär som en GPS-enhet med fyratumsskärm som förutom att styras med hjälp av rösten även kan kontrolleras med en ratt som sitter placerad på fronten. För att kunna använda kontrollenheten fästs den i bilens tolvvoltsuttag och för att få Car Thing att låta kopplas den till bilens ljudsystem via bluetooth, AUX eller USB.

gallery_large

För att leta upp en artist, ett album eller varför inte en podcast använder du alltså din egen röst, men du kan också använda ratten för att navigera genom menyerna.

Car Thing kommer till en början endast testköras av en begränsad grupp amerikanska premium-abonnenter som alltså får använda den gratis innan den släpps för allmänheten. Priset ska enligt Spotify ligga på 79,99 dollar.

LISTA: 5 obegripliga teknikkvarlevor


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA