x

Rocksångaren och Idol-vinnaren drabbad av cancer

Rocksångaren och Idol-vinnaren drabbad av cancer

Erik Grönwall har drabbats av cancer, berättar han själv på sociala medier.

Den 33-årige Grönwall vann Idol 2009 och frontade rockbandet H.E.A.T-sångaren i tio år, fram till 2020. Nu berättar han att han drabbats av akut lymfatisk leukemi.

"Det är dags att släppa ut detta i det öppna", inleder han inlägget på sitt Instagram-konto.

Han fortsätter:

"För ungefär en månad sedan var jag full av energi och kapabel att göra allt jag normalt gör, som vanligt. Men då dök det upp från ingenstans. Jag började känna mig utmattad, jag hade ingen energi att utföra de enklaste uppgifterna och det var som om jag hade sprungit ett maraton när jag bara gick med min hund i fem minuter. Det var något som inte stämde. Så jag tog några blodprover och ... spola framåt ... nu är det den tredje veckan med behandling mot akut lymfatisk leukemi (ALL)."

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Erik Grönwall (@erikgronwall)

Grönwall skriver vidare att han övervägt huruvida han skulle gå ut med denna information och landade i att det var bättre om han berättade offentligt.  

"Det har gjorts så mycket framsteg inom det här området", skriver han också. "Min kropp reagerar bra på behandlingen, men det är en lång behandling och det kommer att bli den tuffaste utmaningen i mitt liv hittills, för mig och min familj. Psykiskt och fysiskt."

LÄS OCKSÅ: Grammis presenterar nomineringar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA