x

Lanserar mobiltelefoner för audiofiler

Lanserar mobiltelefoner för audiofiler

Ljudet som våra kära yuppienallar levererar är sällan av yppersta klass. Sony har tänkt ändra på detta med två nya Xperia-telefoner.

Mobiltelefoner finns det så det räcker och blir över i en ständigt växande djungel. Men antalet som utöver alla nödvändiga funktioner också erbjuder riktigt bra ljud är desto färre. Sony har precis lanserat ett par nallar som bland andra vänder sig till musikälskaren.

Det kommer kanske inte som någon överraskning att Sony – som bland annat äger Sony Music Entertainment – bryr sig om ljud, men det är alltså först nu som telefoner med sikte på audiofiler lanseras. Xperia 1 III och Xperia 5 III, som dessa något förvirrande namngivits, kan enligt Sony erbjuda 360 Reality Audio. Detta innebär, enligt Sony, att användaren tillåts "fördjupa sig i ett sådant autentiskt ljud att det känns som att stå framför en live-konsert eller befinna sig i en musikstudio".

gallery_large

Högtalarna har oortodoxt nog placerats på telefonenerna framsida för att ge en så bra återgivning som möjligt. Telefonernas programvara har också optimerats för att erbjuda ett mer högupplöst ljud. Beträffande andra detaljer så har lurarna utrustats med rejäla OLED-skärmar i 21:9-format, 1 III med en skärmyta på 6,5 tum och 6,1 tum för 5 III. 4K och 120hz utlovas dessutom för båda varianterna.

Både släppdatum och pris är till dags datum ännu okända.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA