x

Morrisseys ilska mot The Simpsons – “hatiskt” och ”rasistiskt”

Morrisseys ilska mot The Simpsons – “hatiskt” och ”rasistiskt”

Morrisseys gäng är inte glada efter söndagens The Simpsons-avsnitt där sångaren parodierades, rapporterar flera medier.

Detta avsnitt hade (givetvis) fått namnet Panic On The Streets Of Springfield, en referens till The Smiths-låten Panic. I avsnittet får Lisa en låtsaskompis, i form av en deprimerad brittisk sångare från 80-talet, med namnet Quilloughby. Rösten till denna kompis görs av skådespelaren Benedict Cumberbatch och musiken i programmet är skriven av Flight Of The Conchords-medlemmen Bret McKenzie.

Quilloughby är före detta sångare i bandet The Snuffs, som haft hits som How Late Is Then, What Difference Do I Make? och Hamburger Is Homicide. Referenserna till The Smiths och Morrissey är som synes tydliga.

Morrissey har dock gjort sig känd för att vara lättkränkt och Simpsons-avsnittet utgjorde inget undantag. Moz manager Peter Katsis skrev ett svar på programmet på sångarens officiella Facebook-konto. Främst reagerar Katsis på programmets slut där en korpulent och åldrande Quilloughby från scen säger att han bara gör det för pengarna, att veganism uppfanns av "utlänningar" och att de också tar "våra jobb och ligger med våra män".

I det långa inlägget svingar Katsis vilt. Han skriver att The Simpsons har blivit uselt, att det är hatiskt att porträttera Morrissey som fetlagd, antyder att människorna bakom programmet är rasister och mycket, mycket mer.

Läs hela inlägget nedan. 

Simpsons-regissören Debbie Mahan har i ett Instagram-inlägg lagt emfas på att det är satir och att karaktären är överdriven. Hon berättar också att detta är det avsnitt hon har haft allra roligast med att jobba fram under sin långa Simpsons-karriär.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Cartoons / Comics (@debbadoh)

LÄS OCKSÅ: Han spelar Joey Ramone i kommande biografi-film  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA