x

Beskedet: Inga lättnader i publikrestriktioner

Beskedet: Inga lättnader i publikrestriktioner

Nuvarande restriktioner och ett publiktak på åtta personer kvarstår, meddelade statsminister Stefan Löfven vid dagens presskonferens.

Restriktionen om åtta personer i publiken vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster fortsätter att gälla fram till 3 maj. Ett förslag om lättnader finns, men beslut om detta flyttas fram. Detta innebär att publiktaket kvarstår åtminstone till mitten av maj.

– Först när smittspridningen går ner är regeringen redo att lyfta restriktioner och vi är inte där än. Därför kommer vi att avvakta, säger Stefan Löfven.

Joppe Pihlgern, verksamhetsledare på Svensk Live, har nyligen haft ett möte med Folkhälsomyndigheten, där diskuterades så kallade "smittsäkrade konserter". Men ingenting har ännu beslutats.

– Vi har frågat länge och behöver någon form av svar eller framförhållning, säger Pihlgren till TT. Jag förstår att det här kopplas till smittspridningen men det är oerhört frustrerande. Vi vill ha svar på frågor som de har svårt att svara på och det är begripligt att det är så. Men det har varit så mycket bergochdalbana när det gäller den här frågan, under så lång tid, man blir rätt matt.

LÄS OCKSÅ: Frontmannen dissar Springsteen och statyrivningar i ny låt  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA