x

Spotify-grundaren öppnar för att köpa anrik fotbollsklubb – och internet reagerar

Spotify-grundaren öppnar för att köpa anrik fotbollsklubb – och internet reagerar

Daniel Ek kommer ut som Arsenal-supporter och öppnar för att köpa London-klubben, skriver han på Twitter.

Det har stormat i den europeiska fotbollsvärlden den senaste veckan sedan 12 av kontinentens storklubbar, från olika länder, meddelade att de skulle starta en egen liga, den så kallade Super League. Protesterna lät inte vänta på sig och nu har flera klubbar dragit sig ur satsningen, en av dem är Arsenal FC.

I samband med denna villervalla meddelade Spotifys grundare, Daniel Ek, på fredagskvällen att han gärna skulle kunna ta över ägandeskapet från den nuvarande ägaren Kroenke Sports & Entertainment (KSE).

"Jag har hejat på Arsenal så länge jag kan minnas. Om KSE skulle vilja sälja Arsenal skulle jag gärna anmäla mitt intresse", skriver han på Twitter.

Ek ska vara god för 36 miljarder kronor, så det verkar som att han skulle ha råd att köpa Arsenal, som enligt Forbes värderas till runt 20 miljarder kronor 2019.

Men hans erbjudande har fått många att reagera starkt. Bland annat The Charlatans frontman Tim Burgess, som föreslår att han reder ut relationen till musiker innan han ger sig i lag med fotbollsspelare.

En del av reaktionerna på Twitter har varit positiva, men många har också raljerat över hur lite Spotify betalar upphovsmän och att samma approach antagligen inte skulle fungera i fotbollsvärlden.

Läs några av reaktionerna nedan.

LÄS OCKSÅ: 36 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA