x

Rosa Mannen är tillbaka på Youtube

Rosa Mannen är tillbaka på Youtube

Rosa Mannen har under 20 år lagt upp gamla klipp från den svenska TV-historien. Bland annat mängder med liveklipp. Men i mitten av april togs kanalen ner och ett enormt antal videor försvann i och med det från Youtube.

Kontot, med 21 000 prenumeranter och cirka en miljon visningar i månaden, stängdes ned då det anmäldes av ett bolag som äger gamla TV3-klipp, sa Rosa Mannen då till GP. Han hade lagt upp några debattklipp som visades på kanalen under 90-talet.

– Jag har blivit anmäld några gånger tidigare, men då har det stannat vid att man plockat bort de enskilda klippen. En gång lade jag upp helt ovisat material med ABBA, det togs bort efter bara 19 timmar. Den här gången valde man att steppa upp, säger han till GP.

Rosa Mannen har rest land och rike runt och för att komma över gamla klipp, som ofta legat på inspelade VHS-kassetter, som han sedan rippat och lagt upp på sin Youtube-kanal.

Många reagerade starkt på händelsen och bland annat komikern Jonas Strandberg uppmanade sina följare att mejla personen bakom anmälningen.

Nu har emellertid Rosa Mannen dykt upp på Youtube igen med 3 438 videor och fortfarande 21 000 följare. Slutet gott allting gott? Återstår att se.

LÄS OCKSÅ: The Smiths tio mest geniala textrader


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA