x

VIVA TALKS: Om indiebolagens utmanande värld

VIVA TALKS: Om indiebolagens utmanande värld

Panel-serien Viva Talks rullar vidare och fördjupar sig i indiebolagens musikälskande, arbetskrävande och utmanande värld. I detta avsnitt möter vi Anika Mottershaw från skivbolaget Bella Union i London, samt Fredrik Andersson från Welfare Sounds & Records i Göteborg. Vi får ta del av deras åsikter kring bland annat fullängdsalbum, EP:s och turnerande, men naturligtvis också den ständigt aktuella frågan; hur viktigt är det egentligen att artisterna regelbundet arbetar med genomtänkt content?

– Med tanke på tiden vi lever i tycker jag att det är väldigt viktigt. Vår generation tar till sig väldigt mycket material genom det visuella, och man kan lära sig mycket genom vad en artist publicerar, säger Anika Mottershaw.

Vissa saker skiljer sig mellan de två bolagen, men kring content håller Fredrik Andersson med till fullo.

– Du måste kunna producera content löpande och i olika format. Och du behöver tänka över hur du presenterar dig på sociala medier, säger han.

Viva Talks är en serie skapad för att inspirera personer inom musikindustrin, och förhoppningsvis även sprida användbar och nyttig information. Serien produceras av Westside Music Sweden och publiceras tillsammans med GAFFA. 

Kolla in senaste avsnittet här:

LÄS OCKSÅ: GAFFA-Priset 2021 – och vinnarna är ...


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA