x

Snart kan alla se dokumentären "TrädgårdsLive – En Folkrörelse Från Gräsmattan"

Snart kan alla se dokumentären "TrädgårdsLive – En Folkrörelse Från Gräsmattan"

Imorgon på Valborgsmässoafton, 30 april, släpps dokumentären TrädgårdsLive – En Folkrörelse Från Gräsmattantradgardslivefilm.se.

– 2020 blev speciellt på flera sätt. Präglat av nationella restriktioner och på säkra avstånd genomfördes under sommaren över 200 trädgårdsspelningar, med över 10 000 besökare, 50 personer i taget, säger Henrik Källman, regissör, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Detta är en film om den sommaren, om kärlek till kultur och behovet av mänsklig värme. På en armlängds avstånd.

TrädgårdsLive var ett unikt sommarkoncept där flera kända artister genomförde konserter och shower i privata trädgårdar, på sommarcaféer, vandrarhem och konstateljéer. Förutom konserter höll man i standupkvällar och magishower runt om i hela landet. Många nya arrangörer fick vingar och uppstod i och med konceptet. Vem som helst kunde boka en artist för en unik upplevelse i sin egen trädgård.

– I början av sommaren började Neptunus Media att filma en dokumentär om hela projektetr, säger Ki Sandholm från Kulturaktiebolaget i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Philip Saxin och Hanna Welander var fotografer och Henrik Källman stod för regi och intervjuer. I slutändan blev det en väldigt fin berättelse om projektet där man fick följa med artister och arrangörer bakom kulisserna runt om sommar-Sverige.

Medverkande artister i filmen:

Magnus Betnér

Timo Räisänen

Ulf Nilsson

Linda Varg

Byråkrat

Caroline Af Ugglas

Mikael Rickfors

Johan Johansson

Ola Aurell

Amanda Ginsburg

Thomas Di Leva

Kristofer Åström

Moa Lignell

Robert Wells

Se trailer här: 

Klockan 19.00 på Valborgsmässoafton 30/4 släpps dokumentären ”på tradgardslivefilm.se, i samarbete med GAFFA.

LÄS OCKSÅ: GAFFA-Priset 2021 – och vinnarna är ...


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA