x

Gustaf och Viktor Norén klara för Så Mycket Bättre – ”vi är moderna folkmusiker”

Gustaf och Viktor Norén klara för Så Mycket Bättre – ”vi är moderna folkmusiker”

Bröderna Gustaf och Viktor Norén är klara för Så Mycket Bättre, avslöjades det i TV4-programmet Efter Fem under torsdagen.

Gustaf var tidigare medlem i Mando Diao medan Viktor har en bakgrund i band som Sugarplum Fairy och State Of Sound. Nuförtiden gör de musik tillsammans och de albumdebuterade som duo med Hymns To The Rising Sun förra året.

Nu står det alltså klart att de är med i TV4-programmet Så Mycket Bättre. Borlänge-bröderna ska tidigare var för sig fått förfrågningar om att ställa upp i programmet. Men detta var första gången de tillfrågades som duo.

De är i full gång med att repa på låttolkningarna inför programmet och Gustaf är lyrisk inför deltagandet. Han tycker att Så Mycket Bättre passar dem som handen i handsken.

– Jag känner mycket gemenskap med coverband och dansband. Jag tror att vi är moderna folkmusiker. Vi spelar nästan det publiken vill höra, säger han.

På frågan om vilken av deras låtar som skulle betyda extra mycket om någon annan tolkar svarar Viktor:

– Jag skulle absolut säga Sweet Jackie med Sugarplum Fairy, eftersom det var Kristian Gidlund som skrev den texten. Det var också den första låten vi gjorde. Det var det som var gnistan till den eld som sen blev hela mitt musikliv. Jag vet att det var viktigt för "Krille" också, att inte glömmas bort. Jag tar det på allvar att hans eld ska fortsätta brinna.

Viktors bandkollega Gidlund gick bort i cancer 2013, 29 år gammal.

Gustaf och Viktor Norén ansluter till de redan klara Maxida Märak, Peter Jöback, Siw Malmkvist, Casper Janebrink, Andreas Mattsson och Cherrie.

LÄS OCKSÅ: Nya artister klara för Så Mycket Bättre


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA