x

Här hånar Pablo Escobar-anknuten VD Einár

Här hånar Pablo Escobar-anknuten VD Einár

Den svenske VD:n för Pablo Escobars arv och företag, Olov K Gustafsson, hånar rapparen Einár i ny Youtube-intervju.

Gustafsson har låtit höra om sig den senaste tiden. Som VD för den döde drogbaronen Pablo Escobars företag och för att i intervjuer ha kritisera allt från välfärdsentreprenören Jan Emanuel, till nöjesprofilen Anis Don Demina, till rapparen Éinar.

I en ny intervju med Youtube-kanalen Reallokal riktar han hård kritik mot den populäre och omskrivne Stockholms-rapparen Éinar. Intervjun inleds med att 27-åringen ger intervjuaren Karl Levander 10 000 dollar i kontanter (cirka 100 000 svenska kronor). "Det här är till dig för den här fucking intervjun mannen", säger han när han sträcker över kuvertet. Under intervjun ringer han också upp Pablo Escobars bror Roberto.

Han ger också sina åsikter om den svenska hiphopeliten. Han kallar bland annat Einár för "Ainar", för att anspela på slanguttrycket för polisen, aina.

– Det är inte Einár, det är Ainar nu, säger han.

Sedan går han loss, han hyllar Dree Low och Yasin och skjuter ned sådana som Einár och Greekazo.

– Det är många sådana där "fejks", precis som Greekazo mannen, sa att han var värsta fucking liraren och allting. Och vad hände då, det blev inga mer intervjuer. Han gick upp snabbt och föll som en fucking pannkaka mannen. Har du hört någon ny Greekazo-låt mannen? Nä, exakt.

Han efterfrågar också "äkthet" bland svenska rappare.

– Var real! Och då är du inte bara real framför kameran, då är du real i livet. That’s it!

Vid 17-årsålder drev Gustafsson fyra företag och sin första miljon ska han ha tjänat redan som 16-åring. Drömmen var att komma in på Handelshögskolan i Stockholm, men efter att han inte kommit in ska han ha flyttat till USA för att pröva lyckan. Efter en tid ska han ha träffat Pablo Escobars son Roberto, ett möte som slutligen ledde till att Gustafsson erbjöds rollen som VD i Escobar Inc 2014.

Se Olov K Gustafssons intervju med Reallokal nedan. Cirka 17 minuter in pratar han om Einár och svensk hiphop i allmänhet.

LÄS OCKSÅ: Roxette-producent och Brainpool-medlem avhyst av polisen vid coronademonstration 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA