x

Roskilde inställt – "Det är mycket allvarligt för festivalen"

Roskilde inställt – "Det är mycket allvarligt för festivalen"

Efter längre diskussioner under nattens gång har det danska Folketinget enats om flera lättnader av coronarestriktioner. Bland annat så presenterade man ett åskådartak på 2 000 personer beträffande eventsammanhang. Men då krävs också att arrangören löser med flera sektioner där varje sektion tar in 200 personer.

Med den informationen går Roskilde Festival, som i vanliga fall står med 80 000 besökare årligen, ut med att man även i år ställer in.

"Det blir ingen Roskilde Festival i sommar. Det är mycket allvarligt för festivalen, för vår förening och gemenskap. Och det är allvarligt för de konstnärliga miljöerna och kulturens tillväxtlager", skriver man på Facebook och fortsätter:

"Vi är förkrossade över att vi inte ges möjlighet att återförenas och hjälpa till att återskapa de samhällen som corona har förstört för så många. Vi kan knappt föreställa oss hur fantastiskt det blir att öppna grindarna till festivalen nästa sommar och träffas igen efter en så lång tid av sorglig frånvaro. Låt oss hålla fast vid det tillsammans!"

Om du har en biljett till årets festival kan du överföra den till 2022. Men du kan också välja att återlösa biljetten och få pengarna tillbaka.

"Det är en ovärderlig hjälp för oss om du väljer att behålla din biljett genom att överföra den till 2022. På så sätt hjälper du föreningen bakom festivalen under nästa mycket svåra tid", hälsar arrangören vidare.

Roskilde Festival skulle ha skett mellan 26 juni och 3 juli.

LÄS OCKSÅ: GAFFA-Priset 2021 – och vinnarna är ...


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA