x

Katolsk grupp försöker stänga ned radiostation

Katolsk grupp försöker stänga ned radiostation

En katolsk grupp försöker stänga ned en anrik radiostation i USA, skriver Loudwire.

En liten katolsk grupp i New Jersey försöker genom protester få en lokal radiostation att stänga ned. Stationen anklagas för satanism, trolldom och folkmord mot kristna av den religiösa gruppen. Radiostationen WSOU har spelat rock och metal i etern sedan 80-talet och sänder från Seton Hall University.

"Universitetet har närt en skadligt ond subkultur på en station som är uppenbart fientlig mot Kristus”, hävdar gruppen Shut Down WSOU bland annat. De säger också att universitetet vanärar Kristus kyrka och är ett hot mot unga själar både innanför och utanför universitetsmiljön". 

Organisationen har specifikt inriktat sig på låtar med band som Dimmu Borgir, Myrkur, Whitechapel, Windhand, Satan’s Satyrs, Candlemass, Electric Wizard och Opeth på hemsidan.  

Radiostationen försvarar sig med att universitetets styrelse kontinuerligt ser över deras verksamhet och att styrelseordförande dessutom är självaste ärkebiskop Joseph W. Tobin.   

Radiostationen ska vara uppskattad också i New York-området, då radiomarknaden i miljonstaden annars domineras av hiphop-, pop- och latinomusik.

LÄS OCKSÅ: Van Morrison anklagas för att spä på antisemitism


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA