x

Zara Larssons utspel mot Israel: ”bedriver apartheid och dödar civila”

Zara Larssons utspel mot Israel:  ”bedriver apartheid och dödar civila”

Zara Larsson kritiserar den israeliska politiken i ett Instagram-inlägg.

Konflikten mellan Israel och Palestina har trappats upp den senaste tiden och den palestinska delen av organisationen Röda Halvmånen rapporterar att drygt 300 personer har skadats i sammandrabbningarna och 20 personer ska ha dött i israeliska attacker, varav nio barn.

Många har reagerat på våldet och en av de som uttalar sig är artisten Zara Larsson. I ett Instagram-inlägg skriver hon:

"Vi måste stå upp för den judiska befolkningen världen över som får ta emot antisemitiskt våld och antisemitiska hot, men vi måste också ifrågasätta en stat som bedriver apartheid och DÖDAR civila, allt finansierat av amerikanska dollar. Det ena utesluter inte det andra. Det som händer just nu i Palestina är en SKAM. KRIMINELLT. #freepalestine"

gallery_large

Även Malmö-gruppen The Radio Dept. uttalar stöd för den palestinska befolkningen. På Facebook har de delat ett foto på en Palestinsk flagga. I kommentarerna har de också delat en film på den avlidne amerikanske politiske kommentatorn Michael Brooks, som själv kommer från judisk bakgrund, där han förklarar att konflikten inte är särskilt komplicerad. Han lägger skulden för den ständigt pågående konflikten på "Israels rasistiska politik".

LÄS OCKSÅ: Van Morrison anklagas för att spä på antisemitism


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA