x

Ex-medlem handskriver Kiss-text till dig – om du pungar upp rejält

Ex-medlem handskriver Kiss-text till dig – om du pungar upp rejält

Den före detta Kiss-gitarristen Vinnie Vincent har stämt bandet 14 gånger utan att vinna. Men nu verkar han ha hittat en ny lösning för att samla till pensionen. På sin hemsida säljer han allt från sedvanlig merch till signerade foton och gitarrer. Men han säljer också handskrivna låttexter till de låtar han medskrev eller skrev till Kiss respektive sitt band Vinnie Vincent Invasion. Du köper alltså inte originaltexten, utan Vinnie sätter sig ned och skriver låttexten som den lyder, för att sedan skicka till dig.                 

Men smakar det så kostar det. Så här lyder prislistan för handskrivna låtar:

3 500 dollar (drygt 29 000 svenska kronor) för en låt.

50 000 dollar (drygt 400 000 svenska kronor) för samtliga 14 låtar han var med och skrev till Kiss.

75 000 dollar (drygt 600 000 svenska kronor) för samtliga 20 Vinnie Vincent Invasion-låtar han skrivit.

125 000 dollar (drygt 1 000 000 svenska kronor) för alla de låtar han skrivit eller medskrivit till Kiss och Vinnie Vincent Invasion.

Vincent blev Kiss-medlem efter att Ace Frehley lämnat bandet 1982. Han sminkades som den fornegyptiskt inspirerade The Ankh Warrior och gick under smeknamnet The Wiz. Han var med i bandet till och från fram till 1984, då han sparkades för gott. Han hann vara med på "avsminknings"-albumet Lick It Up från 1983 och medskrev åtta av låtarna på det, bland annat titellåten.

Han försvann från rampljuset 1997, vilket bland annat ledde till den svenska dokumentären Kiss Och Gitarristen Som Försvann (2017). Året därpå visade han sig för första gången i offentligheten på 20 år, när han ställde upp i en radiointervju och deltog i en Kiss-utställning.

LÄS OCKSÅ: Ny skivbutik öppnar i Göteborg – helt utan Dylanskivor


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA