x

Globen byter namn – för att hedra Avicii

Globen byter namn – för att hedra Avicii

Globen, eller Ericsson Globe som det officiella namnet lyder, byter namn till Avicii Arena, informerar Tim Bergling Foundation i ett pressmeddelande.

Landmärket, Stockholmsarenan och världens största sfäriska byggnad byter namn till Avicii Arena. Tim Bergling Foundation samarbetar med en rad företag och de vill göra arenan till en symbol för arbete med att förebygga psykisk ohälsa bland unga. Organisationen ämnar genomföra insatser i hela landet och det planeras för ett engagemang på Avicii Arena 5 december. I dessa initiativ fortsätter också organisationen med sitt arbete kallat For A Better Day, som samlar in ungas röster, tankar och behov.

– Det är bara genom att lyssna på de unga och jobba tillsammans med dem som vi kan göra skillnad på riktigt, säger Klas Bergling, grundare av stiftelsen Tim Bergling Foundation och fortsätter:

– Vi kommer utgå från det i allt vi gör. Vi kallar insamlingen For A Better Day eftersom vi har frågat unga människor vad de behöver för en bättre morgondag, och deras svar kommer ligga till grund för vårt arbete i och utanför arenan.

Till lanseringen av Avicii Arena har Kungliga Filharmonikerna spelat in en helt ny tolkning av Avicii-låten For A Better Day som sjungs av 14-åriga Ella Tiritiello från Kristianstad. 

Den framgångsrike DJ:n, musikern och producenten Tim "Avicii" Bergling tog sitt liv 20 april 2018, han blev endast 28 år gammal.

Har du eller någon du känner självmordstankar? Det finns hjälp att få.

Ring:

  • Nationella Hjälplinjen. Alla dagar kl 13–22, telefon 020-22 00 60.

  • Bris – Barnens rätt i samhället. Kl 14–21 varje dag för barn, och vardagar 9–12 för vuxna. Telefon 116 111.

  • Jourhavande medmänniska. Alla dagar kl 2106. Telefon 08-702 16 80.

  • Jourhavande präst. Alla dagar kl 21–06. Nås via 112.

  • Mind Självmordslinjen. Chatt och telefon dygnet runt. Tjänsten bemannas av volontärer som ger medmänskligt stöd. Telefon 90101.

Lista sammanställd av 1177.se.

LÄS OCKSÅ: Melodifestivalartist uttrycker judehat


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA