x

De unga tjejernas låt ”Racist Sexist Boys” välter internet

De unga tjejernas låt ”Racist Sexist Boys” välter internet

De unga tjejerna i The Linda Lindas lade upp en klipp där de spelar sin låt Racist Sexist Boys – nu har låten blivit en viral succé, skriver bland andra Consequence Of Sound

Återväxten i riot grrrl-rörelsen verkar vara god. Lucia (14 år), Eloise (13), Mila (10), och Bela (16) uppmärksammades redan för två år sedan för sin cover på Bikini Kill-låten Rebel Girl. Efter det agerade de förband åt samma riot grrrl-pionjärer som de hade gjort en cover på när de spelade på The Hollywood Palladium i Kalifornien i april 2019. I och med det fick också komikern och skådespelaren Amy Pohler upp ögonen för bandet och kvartetten fick göra musik till hennes färska film Moxie.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Monster Children (@monsterchildren)

Nu verkar de ha fått ett ännu större genomslag. Ett klipp från början av maj, där de spelar live på ett offentligt bibliotek i Los Angeles, har blivit viralt. Låten är skriven av trummisen Mila och sångerskan Eloise. Den skrevs efter att en pojke i Milas klass kommit fram till henne och sagt att hans pappa hade sagt åt honom att hålla sig undan från kineser. Mila har själv kinesiskt påbrå och sade också det till pojken. Sedan skrev de låten.

I klippet berättar Mila om detta innan de spelar låten. Precis innan de röjer loss lägger Eloise också till: "Den här handlar om honom och alla andra rasistiska, sexistiska pojkar i denna värld". Sedan räknar hon ned "one, two, three, four!", och resten är pinfärsk viral historia.

LÄS OCKSÅ: 37 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA