x

Queen intar Avicii Arena

Queen intar Avicii Arena

Idag står det klart att Queen + Adam Lambert tar sin Rhapsody Tour till Sverige sommaren 2022.

The Rhapsody Tour hade turnékickoff i Nordamerika 2019. Turnén rullade därefter på och i början på 2020 turnerade Queen + Adam Lambert inför slutsålda arenor med över 60 000 i publiken i Asien och Australien. Sen kom covid-19 och Europadelen av turnén tvingades flytta fram, inte bara en gång utan två till följd av virusets frammarsch.

Men nu låter man meddela att Europaturnén blir av sommaren 2022 och förlängs till hela 34 konsertstopp spridda över Europa. För första gången sedan 2017 kan vi alltså se fram emot ett Sverigebesök från det legendariska rockbandet med förstärkning av Adam Lambert på sång.

The Rhapsody Tour börjar i Belfast i Storbritannien 28 maj och avslutas i Helsingfors i Finland 24 juli.

"Precis som 2017 när Queen + Adam Lambert senast besökte Sverige görs det med en toppmodern scenproduktion jämsides den legendariska låtkatalogen. Fansen kommer på nytt ges möjlighet att se ännu en episk show signerad Ric Lipson och Rob Sinclair, som båda har en lång historia med bandet och som även låg bakom turnerandet med produktionen News Of The World från 2017-2018, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Queen består numera av grundarna gitarristen Brian May och trummisen Roger Taylor. Bandet rekryterade 2011 American Idol-finalisten Adam Lambert som ny sångare i gruppen. Tillsammans har de gjort 218 konserter och spelat för över fyra miljoner fans.

20 juli 2022 gör bandet en spelning på Avicii Arena (Globen) i Stockholm. Biljetter släpps onsdag 26 maj klockan 09.00 via LiveNation.se


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA