x

Rammstein-sångarens nya chockvideo – "Jag hatar barn"

Rammstein-sångarens nya chockvideo – "Jag hatar barn"

Rammsteins sångare Till Lindemann har släppt en ny singel och musikvideo, Ich Hasse Kinder, det vill säga "jag hatar barn". Både låt och musikvideo kom idag, 1 juni, under International Children's Day. Kolla in videon fylld av blod här nedanför. OBS! Vi vill varna känsliga tittare.

Texten handlar om att bli irriterad på ett gråtande barn i ett flygplan, och i låten sjunger Lindemann: "Jag hatar barn / jag hatar barn / Nej, jag älskar dem / Ja, jag älskar dem / De stora och de små / Men det måste vara mitt”.

Videon visar upp Lindemann som en rysk, mycket auktoritär typ av lärare, och du ser också barn mobba varandra. I sann Rammstein-anda är det en ganska dramatisk video där våldsamma incidenter äger rum – men det påverkar de vuxna värst.

Till Lindemann har släppt sju album med Rammstein och två med projektet Lindemann, vars andra medlem, svenska Peter Tägtgren dock lämnade duon förra året. Lindemann-duon kom nyligen att ge ut live-albumet Live In Moscow. Under eget namn, Till Lindemann, har han hittills släppt tre singlar, varav den förra, Любимый город, var en tolkning av en rysk sång från 1939.

Metalpionjärer firar 50 år med 3 Sverigespelningar

Metalpionjärer firar 50 år med 3 Sverigespelningar

AV / Daniel Horn
FOTO / Per-Otto Oppi Christiansen

Det amerikanska bandet Pentagram gör sig redo för en jubileumsturné som tar dem till Sverige för tre spelningar.

Bandet har till och från varit aktiva i 50 år och klassas som en av "the big 4 of doom metal", tillsammans med Candlemass, Saint Vitus och Trouble. De anses alltså vara en av grundarna till doom metal-genren och i början av 70-talet bidrog de även till heavy metalens utformning och var ett stort namn på undergroundscenen.

Dock tog det ett tag innan de släppte sitt första album, inte förrän 1985 kom den självbetitlade debuten. Innan det hade bandet gett ut både singlar och EP:s.

2011 kom dokumentären Last Days Here ut och handlar om bandets frontman Bobby Liebling. Den tar upp hans drogproblem och vilken roll Pentagram kom att spela i sångarens liv. Se hela dokumentären här:

Pentagram gör följande spelningar i Sverige:

6/10 - Plan B, Malmö
12/10 - Valand, Göteborg
13/10 - Debaser, Stockholm
 
Dun Ringhill från Göteborg agerar förakt.
 
Biljettsläpp till samtliga datum sker nu på onsdag den 2/6 kl 12:00 via www.tickster.com

För hög musik i din bil kan kosta dig körkortet 

För hög musik i din bil kan kosta dig körkortet
AV / Tova Daagh
FOTO / Pixnio

Musikguiden i P3 berättar, i ett
instagraminlägg, att det nu blivit lättare att bötfälla personer som spelar hög musik i bilar.

Hög volym från bilar har växt i problematik under senare år. 

– Det kan i värsta fall leda till att man får körkortet indraget, säger Patrik Vallin, regional brottsförebyggande samordnare för polisen i Region Bergslagen till Musikguiden och fortsätter:

– Vi ser ju det som ett ganska bra redskap eftersom att alla de som befinner sig på de platserna (bilträffar, reds anm) är väldigt rädda om sitt körkort, så det vore tråkigt om det skulle behöva gå så långt.

Sveriges riksåklagare jobbar nu på ett förslag som ska göra det lättare att kunna bötfälla personer för störande musik.

LÄS OCKSÅ: 31 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA