x

Storsjöyran presenterar 10 konsertkvällar

Storsjöyran presenterar 10 konsertkvällar

Från och med idag 1 juni är det möjligt att samla upp till 500 personer på utomhusevenemang, förutsatt att de anvisas bestämda platser och att avstånd hålls mellan sällskap. Det öppnar också en möjlighet för arrangörer att genomföra mindre konserter, vilket personerna bakom festivalen Storsjöyran utnyttjar.

– Sommaren 1991 arrangerade vi ingen Yra, istället var Badhusparken värd för en serie konsertkvällar som gick under samlingsnamnet Parksommar. Nu, 30 år senare, när det inte heller blir någon festival vill vi därför återuppväcka Parksommar! Tio kvällar med exklusiva konserter, givetvis i mindre skala och anpassat efter rådande restriktioner, skriver man i ett pressmeddelande.

Följande artister är klara: 

16/7 Tomas Andersson Wij

17/7 Nisse Hellberg

23/7 Måns Zelmerlöw

24/7 Petra Marklund

31/7 Stefan Sundström

6/8 Anna Ternheim

7/8 Smith & Thell

13/8 Markus Krunegård

– Det här är en av de alternativa planer vi arbetat med sedan det stod klart att vi inte skulle kunna genomföra en vanlig festival, när regering och folkhälsomyndighet presenterade det nya publiktaket och vilka regler som ska gälla för att hindra smittspridning var vi väl förberedda, säger Storsjöyrans VD Andréa Wiktorsson i ett pressmeddelande.

Rammstein-sångarens nya chockvideo – "Jag hatar barn"

Rammstein-sångarens nya chockvideo –

AV / Ole Rosenstand Svidt
FOTO /
Screendump, Youtube

Rammsteins sångare Till Lindemann har släppt en ny singel och musikvideo, Ich Hasse Kinder, det vill säga "jag hatar barn". Både låt och musikvideo kom idag, 1 juni, under International Children's Day. Kolla in videon fylld av blod här nedanför. OBS! Vi vill varna känsliga tittare.

Texten handlar om att bli irriterad på ett gråtande barn i ett flygplan, och i låten sjunger Lindemann: "Jag hatar barn / jag hatar barn / Nej, jag älskar dem / Ja, jag älskar dem / De stora och de små / Men det måste vara mitt”.

Videon visar upp Lindemann som en rysk, mycket auktoritär typ av lärare, och du ser också barn mobba varandra. I sann Rammstein-anda är det en ganska dramatisk video där våldsamma incidenter äger rum – men det påverkar de vuxna värst.

Till Lindemann har släppt sju album med Rammstein och två med projektet Lindemann, vars andra medlem, svenska Peter Tägtgren dock lämnade duon förra året. Lindemann-duon kom nyligen att ge ut live-albumet Live In Moscow. Under eget namn, Till Lindemann, har han hittills släppt tre singlar, varav den förra, Любимый город, var en tolkning av en rysk sång från 1939.

 

För hög musik i din bil kan kosta dig körkortet 

För hög musik i din bil kan kosta dig körkortet
AV / Tova Daagh
FOTO / Pixnio

Musikguiden i P3 berättar, i ett
instagraminlägg, att det nu blivit lättare att bötfälla personer som spelar hög musik i bilar.

Hög volym från bilar har växt i problematik under senare år. 

– Det kan i värsta fall leda till att man får körkortet indraget, säger Patrik Vallin, regional brottsförebyggande samordnare för polisen i Region Bergslagen till Musikguiden och fortsätter:

– Vi ser ju det som ett ganska bra redskap eftersom att alla de som befinner sig på de platserna (bilträffar, reds anm) är väldigt rädda om sitt körkort, så det vore tråkigt om det skulle behöva gå så långt.

Sveriges riksåklagare jobbar nu på ett förslag som ska göra det lättare att kunna bötfälla personer för störande musik.

LÄS OCKSÅ: 31 färska skivor du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA