x

Popsensationen Madison Beer kommer hit

Popsensationen Madison Beer kommer hit

Stjärnskottet Madison Beer har gjort en sensationell kometkarriär – med låtar som Selfish, Hurts Like Hell och Good In Goodbye. 22-åringens debutalbum Life Support släpptes 26 februari i år och nästa år kommer New York-artisten till Sverige för konsert. 

Hennes debutalbum står i skrivande stund med över 700 miljoner (!) streams och landade direkt på plats 1 på US iTunes, 1 på Spotify US Album Chart och 2 på Spotify Globals Album Chart.

GAFFAs Simon Lundberg recenserade plattan när det begav sig och skrev bland annat:

"Rent ljudmässigt känns det väldigt nu, väldigt trendigt. Det är kraftig användning av vocoders, röstförvrängningar och dupliceringar av hennes sångröst deluxe. Ungefär som en blandning av Billie Eilish, Ariana Grande och Lana del Rey. En minimalistisk produktion som fokuserar på tunga basnoter och elektroniska vinjetter men samtidigt på akustiska instrument som harpa och gitarr. Madison har en mjuk stämma som är behaglig att lyssna på, och som funkar för hennes låtar."

Spelningen sker 27 april 2022 på Fryshuset i Stockholm. Biljetterna som släpps fredag 11 juni kl. 11.00 via LiveNation.se.

Här är årets mest kritikerhyllade album hittills

Engelska Wolf Alices tredje studioalbum Blue Weekend, som släpptes förra veckan, har tagits emot med hyllningar av kritiker och fans över hela världen.

Fullängdaren är årets högst rankade album hittills på webbplatsen Metacritic, där man samlar ett stort antal engelskspråkig medias recensioner och räknar ut snittet med skalan 0 till 100. Här får albumet betyget 97 av 100.

Det engelska musik- och kulturmagasinet NME har till exempel gett albumet 5 av 5 möjliga stjärnor och skriver i sin recension: "Another Ice-cold masterpiece that further cements [Wolf Alice's] place at the top of British music,". The Telegraph, The Guardian, The Independent och DIY Magazine ger också toppbetyg.

GAFFAs recensent Jonathan Sindihebura är dock inte helt övertygad, nöjer sig med 3 av 6 och skriver bland annat:

"Värst är det när det blir så. När det låter som Beach House för Rix FM på delar av Lipstick On The Glass, och när det låter som Cigarettes After Sex för pietister på första halvan av How Can I Make It OK? Bäst är ändå den finpolerade, välgenomtänkta, urrena produktionen. Det går att nöja sig med den och flyta med. Bli däremot inte besviken om du dyker ner för att söka efter något djupare och inte hittar mycket på havsbotten."

Lyssna på skivan och skaffa dig en egen uppfattning:

Här festar Kulusevski med 1.Cuz – nu har han covid-19


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA