x

Yasin slapp åtal – ersätts med 100 000 i skadestånd

Yasin slapp åtal – ersätts med 100 000 i skadestånd

2020 var Yasin häktad i nästan tre månader misstänkt för att vara inblandad i ett mord i Rinkeby på nyårsafton 2019.

Efter avslutad förundersökning stod det klart att rapparen slapp åtal. I och med det tilldelas Yasin 100 000 i skadestånd för sitt lidande, skriver Aftonbladet.

När han nu tilldelas summan är han återigen häktad anklagad för att, tillsammans med delar av Vårbynätverket, ha varit delaktig i att kidnappa en annan känd rappare.

Här är årets mest kritikerhyllade album hittills

Engelska Wolf Alices tredje studioalbum Blue Weekend, som släpptes förra veckan, har tagits emot med hyllningar av kritiker och fans över hela världen.

Fullängdaren är årets högst rankade album hittills på webbplatsen Metacritic, där man samlar ett stort antal engelskspråkig medias recensioner och räknar ut snittet med skalan 0 till 100. Här får albumet betyget 97 av 100.

Det engelska musik- och kulturmagasinet NME har till exempel gett albumet 5 av 5 möjliga stjärnor och skriver i sin recension: "Another Ice-cold masterpiece that further cements [Wolf Alice's] place at the top of British music,". The Telegraph, The Guardian, The Independent och DIY Magazine ger också toppbetyg.

GAFFAs recensent Jonathan Sindihebura är dock inte helt övertygad, nöjer sig med 3 av 6 och skriver bland annat:

"Värst är det när det blir så. När det låter som Beach House för Rix FM på delar av Lipstick On The Glass, och när det låter som Cigarettes After Sex för pietister på första halvan av How Can I Make It OK? Bäst är ändå den finpolerade, välgenomtänkta, urrena produktionen. Det går att nöja sig med den och flyta med. Bli däremot inte besviken om du dyker ner för att söka efter något djupare och inte hittar mycket på havsbotten."

Lyssna på skivan och skaffa dig en egen uppfattning:

Här festar Kulusevski med 1.Cuz – nu har han covid-19


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA