x

Iggy Pop till Sverige

Iggy Pop till Sverige

Iggy Pop ses som en av rockhistoriens mest inflytelserika artister och har kallats för punkens gudfader. Nästa år kommer ikonen till Sverige.

Ofta ansedd som en av de mest dynamiska liveartister genom tiderna var Iggy Pop med att skapa mallen för både 70-talets punk och 90-talets grunge och han har byggt en karriär omhuldad av hyllningar med ett kultliknande följe med fans över hela världen. 

Hans karriär är lång och anmärkningsvärd – från The Stooges självbetitlade debut från 1969, Funhouse från 1970, Raw Power från 1973 och flertal klassiska soloalbum som Lust For Life, The Idiot, New Values, Zombie Birdhouse, Blah Blah Blah, Brick by Brick, American Caesar och på senare tid: Skull Ring, Préliminaires och Après. Hans första två klassiska soloalbum skrevs och producerades tillsammans med David Bowie.

2010 valdes Iggy Pop och The Stooges in i Rock and Roll Hall of Fame och 2020 fick Iggy Pop en Grammy Lifetime Achievement Award. Iggy Pop gjorde en återkomst till musiken med soloalbumet Post Pop Depression som släpptes 2016 - ett resultat av ett samarbete mellan Iggy Pop och Josh Homme och som tilldelades toppbetyget av GAFFAs skribent.

Du ser ikonen i Filadelfia i Stockholm 10 juni nästa år.

LISTA: De fem bästa fotbollslåtarna


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA