x

Kanye Wests oväntade besök i Älmhult blir förevigat

Kanye Wests oväntade besök i Älmhult blir förevigat

SVT uppmärksammar världskände rapparen Kanye West med en dokumentär om hans oväntade besök i småländska Älmhult 2016 som skapade rubriker när han besökte Ikea och en lokal krog, medan det stod drygt 50 fans utanför och väntade när han åt utan att behöva ta notan. Journalisten Axel Lundström på SVT ska nu gräva i varför Kanye befann sig där genom att skapa en dokumentärfilm om en av det årets konstigaste nyheter.

– Vi vill gå till botten med 2016 års konstigaste nyhetsflash. Aftonbladet och Expressen rapporterade om det och ryktet spreds i sociala medier. Det finns vittnesmål om att folk har skolkat från skolan och rest från både Malmö och Jönköping för att få en skymt av sin idol. Det är ett intressant möte mellan två världar, säger Lundström till DN.

Kanye har visat ett intresse för nordisk design så kanske var det därför han besökte Ikea, men han har också diskuterat samarbete med svenska klädmärken. Så vill du veta allt från vad han åt på den lokala krogen till vilka han var i kontakt med under sitt uppmärksammade besök i Sverige så håll utkik efter dokumentären framöver.LÄS OCKSÅ: Kanye Wests sneakers sålda till världsrekordpris


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA