x

Foo Fighters alter ego Dee Gees ger ut discoskiva

Foo Fighters alter ego Dee Gees ger ut discoskiva

Rockbandet Foo Fighters skrudar nu om till discokostymer under sitt alter ego Dee Gees. Bandet kommer att släppa den discoinspirerade skivan Hail Satin på Record Store Day den 17 juli. 

Debutskivan för Dee Gees ska alltså inte ses som en uppföljare till Foo Fighters Medicine At Midnight som GAFFAs Janne Hallman bland annat beskrev så här:

"För att försöka få in nytt syre i verksamheten har sextetten därför gjort sin mest tempoglada och dansvänliga skiva. Ett så kallat partyalbum. Jag vet inte hur det är med er, men jag vill inte dansa till Grohl & co, jag vill hoppa runt, headbanga lite lagom våldsamt och vråla gutturalt i refrängerna. Det är sällan man får tillfälle till det på Medicine At Midnight."

Med fyra covers på Bee Gees som också deras nya bandnamn är en tydlig passning till så gör de även en cover på Andy Gibbs Shadow Dancing. Andy är den yngre brodern till de tre bröderna Barry, Robin & Maurice som utgjorde Bee Gees. Den senare halvan av skivan består av fem liveversioner av låtar från senaste Foo Fighters-skivan.

Hur det kommer låta får vi veta om en månad, och till dess kan vi lyssna in oss på originalet!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA