x

Tove Styrke tillbaka i åtta olika skepnader

Tove Styrke tillbaka i åtta olika skepnader

Popartisten Tove Styrke är tillbaka med nya singeln Mood Swings där hon porträtterar sig själv genom åtta olika karaktärer i tillhörande musikvideon. Tre år har gått sedan Tove Styrke släppte sitt kritikerrosade tredje album Sway som fick ett makalöst mottagande världen över och prisades på P3 Guld för Årets Pop. Under den perioden gjorde Tove även arenaturnéer med både Katy Perry i Europa och Lorde i USA samt egna headlineturnéer världen över. Under förra året gjorde hon dessutom succé i senaste säsongen av Så Mycket Bättre.

Nu, mer än tre år senare är Tove Styrke tillbaka med ny egen musik. Först ut är singeln Mood Swings, en låt om att bejaka alla sidor hos sig själv.

- Jag har kommit till en punkt där jag känner att det är viktigt att inte censurera mig själv. Det är väldigt svårt att låta bli. Jag hatar att misslyckas och trots att jag låtsas som det inte är så, så är jag livrädd för att folk ska döma mig. Den här låten och kommande musik har blivit min terapi och jag tvingar nu mig själv att inte editera allt jag gör. Jag tror det blir bättre. Man ska lita på sin publik, lita på att dom känner igen och uppskattar mänsklighet vilket även inkluderar brister och fel, säger Tove Styrke enligt pressmeddelandet.

Tove har själv jobbat fram musikvideoidén och det kreativa konceptet där hon porträtterar åtta olika karaktärer på ett respektfullt och kärleksfullt sätt.

- Jag tyckte att det var ett intressant koncept att låta en person porträttera alla dessa visuellt väldigt olika karaktärer. Bortsett från vad vi ser så vet vi ingenting om dom. Vi vet inte vilka dom är, vad dom varit med om eller vad dom känner. Tanken bakom detta är att jag tycker folk är mer komplexa än vi tillåter dom att vara. Och lika olika som dessa karaktärer är på utsidan, lika mycket variation kan finnas i en person, minst, fortsätter Tove Styrke.

LÄS OCKSÅ: Myra Granbergs nya singel tillägnas det mobbande killgänget


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA