x

Spotify lanserar Clubhouse-dödare?

Spotify lanserar Clubhouse-dödare?

Att, som vi här på bästkusten säger, tjöta är ju ett alltid stimulerande tidsfördriv som ej ska underskattas. Inte minst om man väljer att diskutera emo-band från mitten av 90-talet, vilket som egentligen är Kevin Shields viktigaste redskap (spoiler alert: svajarmen) eller vem som egentligen uppfann grungen? Nu lanserar en svensk jätte ett alternativ som ska främja nya spännande ordutbyten.

Tillvägagångssätten för att kommunicera på internet tycks aldrig ta slut. Inte minst under de senaste året har många fått lära sig nya termer som “Teams”, “Zoom”, “Meet” och senast Clubhouse. Spotify kastar sig nu in i matchen och med en sanslöst stor användarbas är det kanske inte helt oväntat att en ny prattjänst alltså lanseras. 

gallery_large

Green Room heter den nya appen och är tänkt att, likt årets stora fluga Clubhouse, fungera som ett chattrum folk kan hoppa in och ut ur och delta i olika diskussioner om allt mellan himmel och jord. Lite som en typisk podcast fast helt live. Gissningsvis kommer samtalen kretsa mer kring musik men egentligen är det ju ingenting som säger att det måste förhålla sig så, inte minst då appen kommer vara fristående. Tjänsten har tidigare funnits under namnet “Locker Room” men nu väljer alltså Spotify att skvätta nytt vatten på den för att förkunna namnet Green Room.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA