x

Atomic Swing är tillbaka med mer än en EP

Atomic Swing är tillbaka med mer än en EP

Under början av 90-talet startade Niclas Frisk ett musikaliskt kraftverk som skulle bli känt världen över som Atomic Swing. Bandet bröt ny mark och ritade om den svenska musikkartan, gränserna mellan alternativ rock, bossanova och pop hade plötsligt suddats ut. Med numera kultförklarade album som A Car Crash In The Blue och Bossanova Swap Meet skrev de för all framtid in sig i den svenska musikhistorien. Men bejublade turnéer och skivsläpp tog ut sin rätt och bandet lades, med några få undantag, på is.

Under senare år har Niclas Frisk återigen axlat rollen som frontperson i bandet och släppt flertalet singlar, samt turnerat runt om i Sverige, bland annat ett utsålt Mosebacke år 2019, med en repertoar bestående av såväl klassiskt som nytt material.

Under 2020 har nytt material presenterats och den 6 augusti i år släpps EP:n Sing Back the Light, den första på 15 år. I sommar ger de sig därför ut på en omfattande turné, vilken börjar med en releasespelning för den stundande EP:n på Tjolöholms slott den 5 augusti, därefter passerar de bland annat Uppsala, Kalmar och Stockholm innan turnén avslutas på Tivoli i Helsingborg. Biljetterna släpps den 22 juni klockan 10:00.

Turnéplan Sing Back The Light Tour: 
5/8: Tjolöholms Slott, Kungsbacka 
6/8: Kalmar Slott, Kalmar
8/8: Kesärauha Festival, Åbo
11/8: Folkets Park, Huskvarna  
26/8: Parksnäckan, Uppsala 
28/8: Humlehagen, Örebro
7/9: Fåfängan, Stockholm 
18/9: Tivoli, Helsingborg

LÄS OCKSÅ: Peter Jackson släpper The Beatles-dokumentär i vinter


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA