x

Hurula live i dubbel bemärkelse

Hurula live i dubbel bemärkelse

Hurula har hyllats som en av Sveriges bästa liveartister och nyligen belönades han för tredje året i rad med en Grammis i kategorin Årets Rock för det senaste kritikerrosade albumet Jehova. Han vann dessutom Årets Pop/Rock och Årets Soloartist i GAFFA-Priset 2021 framröstad av er läsare.

Nu släpper han både livealbum och presenterar en Nordenturné. Den 22 oktober släpper han liveskivan På En Grusbelagd Parkeringsplats, som spelades in på Pustervik i Göteborg under Klass-turnén år 2019.

- Jag tycker musik borde vara något som studsar runt i luften tillsammans med andra människor. Under den senaste tiden där konserter inte kunnat existera så som dom borde så har jag märkt att jag börjat lyssna mer och mer på liveskivor. Så nu i takt med att man hoppas på att musik kan börja leva igen så vill jag släppa denna skiva som ett slags dokument över en kväll innan allt detta. Minns inte så mycket från just denna konsert. Det kanske är en bra grej. Konserter jag minns för mycket av brukar oftast vara kvällar där saker inte stämmer. Och även om man ibland hör hur vi kämpar med att höra varandra i oljudet så är vi i alla fall i oljudet tillsammans, säger Hurula enligt pressmeddelandet.Nordenturné för 2022:
4 feb Luleå, Kulturens Hus
5 feb Skellefteå, Sara Kulturhus
11 feb Karlstad, Nöjesfabriken
12 feb Linköping, Skylten
17 feb Köpenhamn, Beta Amager Bio
19 feb Lund, Mejeriet
22 feb Göteborg, Pustervik
23 feb Göteborg, Pustervik
24 feb Oslo, John Dee
25 feb Örebro, Frimis Salonger
26 feb Uppsala, Katalin And All That Jazz
28 feb Stockholm, Cirkus

Biljetter släpps den 23 juni kl 10.00 på Lugers hemsida.

LÄS OCKSÅ: Hurula: “Det räckte rätt länge för mig att bara göra konstiga ljud”


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA