x

Tyrolen bokar för sommaren – svenska storheter klara

Tyrolen bokar för sommaren – svenska storheter klara

Festplatsen Tyrolen har lockat till sig flera stora svenska artister i sommar. Nu har man även gjort klart med Weeping Willows som kommer till Blädinge 12 augusti.
 
– Det är fantastiskt roligt att Tyrolen, i lilla Blädinge, kan locka till sig ett av Sveriges mest rutinerade band, säger arrangörerna Tyrolens Vänner i ett pressmeddelande och fortsätter:
 
– Alla som var på plats vid Weeping Willows spelning på Tyrolen 2016 minns nog den fullständigt magiska inramning som rådde. Det var ett bevis på att kultur kan åstadkomma underverk.
 
Historien om Weeping Willows började redan 1994 då bandet bildades. Den första officiella singeln, med namnet Broken Promise Land, gavs dock ut först sommaren 1997. Några månader senare släpptes debutalbumet med samma namn.
 
I mars 2019 kom Weeping Willows tionde och Grammisnominerade studioalbum After Us. Med nytt album i bagaget var bandet ute på en omfattande turné både under sommaren och hösten. Vintern ägnades åt Christmas Time Has Come Tour, för femte året i ordningen. Under sommaren 2020 planerade Weeping Willows att spela på Tyrolen, men som så mycket annat fick det ställas in.
 
– Vi känner på oss att detta kommer bli en av sommarens stora höjdpunkter. Så den som lyckas knipa en biljett har verkligen en magisk sommarkväll att invänta, säger Tyrolens Vänner.
 
Tyrolen bjuder även på följande konserter i sommar:
 
2 juli: Muskelrock
9 juli: Carl-Einar Häckner & Varieteorkestern
16 juli: Anna Ternheim
7 aug: Emil Jensen
12 aug: Weeping Willows
13 aug: Stefan Sundström
15 aug: Sarah Klang
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA