x

Musikbolag styr upp med utomhuskonserter i Stockholm

Musikbolag styr upp med utomhuskonserter i Stockholm

Musikbolaget Aloaded ordnar med utomhuskonserter och label nights på Öhmanska Bageriets bakgård på Södermalm i Stockholm under sommaren. Kolla in alla kvällar här med arrangörens kommentar:

14/8 El Perro Del Mar

I femton års tid har hon varit en av svensk popmusiks mest särpräglade artister. Distinkt i uttrycket samtidigt som man sällan riktigt vet vad man har att vänta från henne. Ända sedan hon slog igenom med debutalbumet ”Look! It’s El Perro del Mar!" förknippar vi henne med en grace hon aldrig gör avkall på, om än alltid med en ständig öppenhet för nya idéer och visuella impulser. Om man följer hennes diskografi från 2005 års debutalbum och framåt märker man snart hur en röd tråd av integritet och värdighet löper igenom produktionen och i sig bildar en helhetsvision. Under de senaste åren har ett politiskt ställningstagande avtecknat sig alltmer tydligare på album som ”KoKoro”, ”We Are History” och ”Free Land”. På det sistnämnda spenderade El Perro del Mar tid på ett nedstängt Moderna Museet i Stockholm för att genom samlingen komponera musik. Albumet blev en tydlig appell för det fria ordet och den fria konsten. Senast är El Perro del Mar tillsammans med nära kollegan Jacob Haage aktuell med musiken till dansverket ”RIPTIDE” som hade premiär på Kungliga Operans digitala scen Operan play den 12 juni.

17/8 <1000 Label Night (La La Lars + Hög Sjö + Krunegård & Berger Kassett)

Patrik Berger, John Gadnert och Markus Krunegårds skivbolag <1000 är lite som ett bitcoin. Spekulationsfaktorn är alltså hög. Samma sak gäller deras label nights. Många olika artister och framträdanden har utlovats men få garantier har lämnats. Envisa rykten hävdar spekulationsbubbla men priset är ligger fortsatt stabilt på €50.

21/8 Alice Boman

”Det är en mäktig känsla när du är inne i den där bubblan och liksom förlorar tidsuppfattningen”, säger Alice Boman när hon beskriver det hypnotiska tillstånd hon befann sig i när hon skapade sitt debutalbum ”Dream On”. Albumet, som grammisnominerades i kategorin Alternativ Pop, släpptes i januari 2020. 

Inledningsvis började låtskrivandet på hennes vanliga, avskilda sätt. Sen samlade hon ihop instrument och inspelningsutrustning och begav sig till ett hus på landet i några veckor tillsammans med Tom Malmros. Snart ville Alice Boman få in ännu mer samarbete i processen; hon började återigen samarbeta med producenten Fabian Prynn – som hon spelade in "Heartbeat”, “Dreams” och “End of Time” med – men hittade också en ny kreativ dynamik med producenten Patrik Berger.

”Det här albumet är ett nytt sätt för mig att utforska den typen av intimitet. Det kan vara läskigt att skapa tillsammans med andra, men du måste våga låta personen komma nära och inte hålla tillbaka”, säger hon.

"Dream On" är ett personligt album om kärlek och uppbrott. Alice nämner också att musiken formats av olika miljöer och platser hon befunnit sig på, som svensk landsbygd, Köpenhamn, London, Los Angeles – och genom att lyssna på bl.a. Elvis Presley, Cindy Lauper, Portishead och Pink Floyd.

27/8 Snickars Records Label Night

Sommaren 2013 bokades Mika Snickars & Daniel Savio för ett DJ gig på en festival i Köpenhamn, och bestämde sig för att köra ett set med enbart svenska låtar som en motreaktion till tropical house-trenden och publiken fattade ingenting - Svenska Disco Kyrkan var född.

2020 släpptes"Borta på vinden: Swedish Rock and Funk & Youth Center disco 1976-1982”, en samling av råa 70-tals discodängor som fick internationell uppmärksamhet och snabbt sålde slut. Grundarna av labeln, Mika Snickars och Daniel Savio är nu aktuella med uppföljaren på succén, med noggrant utvalda godbitar från en stor samling svensk musik som är värd att ta vara på.

15/9 Supertraditional Records Label Night

Skivbolaget Supertraditional firar med släppfest för remix-tolvan av Sara Parkmans kritikerhyllade album Vesper. Vesper//Remixed kommer vid denna tidpunkt bara finnas tillgänglig på denna 300 limiterade 12".  Inget live blir det denna kväll men fullproppat med näver och techno-DJs. Förköp blir möjligt först i augusti. 

LÄS OCKSÅ: Komiker framför Radiohead-tolkning med Foo Fighters


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA