x

Klassisk filmfranchise med livekonserter i Sverige

Klassisk filmfranchise med livekonserter i Sverige

Stockholm Concert Orchestra presenterar filmkonserten Star Wars: A New Hope In Concert för första gången i Sverige. Se hela succéfilmen på stor duk samtidigt som orkestern spelar den Oscarsbelönade kompositören John Williams musik under ledning av dirigenten Julian Bigg.

- Att få dirigera Star Wars: A New Hope är att uppfylla en dröm som jag har haft ända sedan jag såg filmen första gången 1977, säger Julian Bigg enligt pressmeddelandet.

Sedan premiären på den första filmen för över 40 år sedan har Star Wars-serien fortsatt att fascinera och inspirera publik över hela världen. Handlingen, karaktärerna, specialeffekterna och inte minst musiken har bidragit till att göra filmserien till en av de mest populära i filmhistorien.Konsertbesökarna kommer att få en fantastisk upplevelse av denna älskade film med live symfonisk musik. Är du ett fan får du inte missa chansen att uppleva filmen Star Wars: A New Hope samtidigt som en symfoniorkester spelar den storslagna musiken live, enligt pressmeddelandet.

Filmkonserterna kommer att hållas i Stockholm på Waterfront 15-16 april 2022 och i Göteborg i Scandinavium den 22 april 2022.

Stockholm Concert Orchestra, var först ut med att ta filmkonsert-konceptet till Sverige med visningen av Pirates of The Caribbean: Svarta Pärlans FörbannelseFrost Live in Concert följt av Harry Potter och de vises sten och Love Actually. Nu har turen kommit till Star Wars: A New Hope In Concert.

LÄS OCKSÅ: Musikal med legendariskt band gästspelar i Göteborg


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA