x

Känd svensk artist gör ännu en officiell fotbollslåt

Känd svensk artist gör ännu en officiell fotbollslåt

Rapparen och artisten Joy gjorde 2016 den svenska officiella EM-låten Mitt Team och nu kommer nästa fotbollsdänga signerad henne.I detta nu pågår ett unikt samarbete där kompositörerna och artisterna Irya Gmeyner, Joy och Grammisbelönade Martin Hederos och musikproducenten/kompositören Povel Olsson tillsammans med juniora och seniora fotbollsspelare tar fram en egen låt för FC Rosengård. Initiativet kommer från Malmö Live och låten, ännu inte namngiven, är till för just hela klubben – för såväl knattar som juniorer, flickor och pojkar, dam- och herrlag. Låten ska premiärframföras i augusti i samband med starten för Damallsvenskans höstsäsong under WorldPride.

Fotboll förenar och inspirerar, berör och berikar. Över generationsgränser, kulturgränser och nationsgränser. Fotboll bygger broar, skapar sammanhållning och möjligheter. Musik gör exakt detsamma. Dessutom behöver vare sig musiker eller fotbollsspelare i sitt utövande nödvändigtvis tala samma språk, och det är så gott som alltid fråga om lagarbete. Malmö Lives och FC Rosengårds gemensamma satsning tillsammans med upphovsmakarna är född ur just denna övertygelse, med dessa gemensamma nämnare.

- Det finns ingen plats som förenar så många Malmöiter som fotbollsplanen – där alla är välkomna att explodera tillsammans i känslor. Vare sig det är spontanfotboll på Rosengårds IP eller Champions League på Malmö IP. Och det är också en plats där musiken flödar – i alla dessa omklädningsrum så som inmarscher på större matcher med flera tusen i publiken. På förfester på Möllan och i bilresor till bortamatcher. Vi vill förena alla i FC Rosengård i en låt, laget som representerar hela staden Malmö. Så vi engagerade Irya, som skrivit Tunna Blå Linjen-soundtracket som representerar Malmö enormt, och Joy, en Malmöartist som brinner på samma sätt som spelarna på planen. Med backning av Martin Hederos och Povel Olsson, och tillsammans med spelare och symfoniorkester växer nu en låt fram och som kommer väcka känslor, stora känslor, säger initiativtagaren Anna Storåkers enligt pressmeddelandet.

LÄS OCKSÅ: Här är Sveriges mest populära fotbollslåtar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA