x

Dödsolycka vid konsert med folkkärt band blir podcast

Dödsolycka vid konsert med folkkärt band blir podcast

Tidningen Barometern-OT lanserar sin första podcastdokumentär om en händelse som skakade om en hel generation: Dödsolyckan På Masten.

Valborgsmässoafton 1981 inträffar en katastrof på Mastens festplats i blekingska Kristianopel. I samband med en konsert med popbandet Gyllene Tider trampas tre unga människor från Kalmar län ihjäl. Händelsen skakar om en hel generation – och skapar svallvågor i hela musikbranschen. Men vad var det egentligen som hände? Hur kunde det gå så fel?För första gången berättas historien ur konsertbesökares, anhörigas, polisens, arrangörers och Gyllene Tiders perspektiv. Dokumentären är en skildring av ett tragiskt stycke musik- och lokalhistoria – som inte alla är bekanta med.

– När jag först hörde talas om olyckan förvånade det mig att jag inte redan kände till den. Med tre dödsfall och ett så pass känt band som Gyllene Tider involverat borde även den yngre generationen ha kommit i kontakt med berättelsen. Men så verkar inte vara fallet. Det här är en viktig del av vår lokala historia som inte får glömmas bort. Ett samhälle lär hela tiden av sina misstag, och genom att blicka bakåt kan vi förhindra att något liknande händer igen. Det är viktigt att de tre dödsoffren inte faller i glömska, säger Frida Lindström enligt pressmeddelandet som är reporter och producent av podcasten.

Podcasten har nyligen släppts på Spotify och alla större podcastappar och dokumentären består av fyra avsnitt. LÄS OCKSÅ: Artisten Peps Persson är död


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA