x

Roland släpper mixerbord tillägnat strömmat ljud

Roland släpper mixerbord tillägnat strömmat ljud

Att live-strömma en ljudkälla är ingen större konst med dagens teknik. Om man däremot vill få med mer än en röst eller instrument på YouTube eller TikTok kan det däremot bli klart knöligare. Roland har uppmärksammat detta och lanserar nu ett speciellt utvecklat mixerbord.

En vanlig mobiltelefon kan faktiskt duga i krig när det handlar om att spela in ljud med hygglig kvalitet. Inspelningar på en iPhone skapar till exempel ett speciellt sound som kan vara fullt användbart i musikproduktioner, även om det ännu inte är någon helhetslösning för en större ensemble. I ett pressmeddelande uppger Roland att ett mixerbord dedikerat till mobiltelefoner är på gång.

The Go: Mixer Pro-X främsta syfte verkar vara att underlätta för musiker, poddare och streamers som enkelt vill kunna producera ett anständigt ljud till sina kreationer – oavsett om man är hemma eller på språng. Hur bra detta kommer funka återstår att se men syftet är att man via sin telefon ska kunna livesända mer än en ljudkälla samtidigt.

gallery_large

The Go: Mixer Pro-X har utrustats med sex ingångar sammanlagt, dels XLR för mikrofon men också dedikerade line-ingångar för gitarr, bas samt ytterligare en avsedd för syntar. Beträffande drift så utlovas en batteritid på över fyra timmar, är den kopplad till en telefon (som ju är det primära syftet) står denne för drifttiden.

Något pris eller releasedatum har ännu inte fastställts.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA