x

Amerikanska indierockartister samarbetar på nytt album

Amerikanska indierockartister samarbetar på nytt album

Två av den amerikanska indierockens stora namn, Bon Ivers sångare och låtskrivare Justin Vernon och The Nationals gitarrist med mera Aaron Dessner, tillkännager sitt andra gemensamma album under namnet Big Red Machine. Albumet heter How Long Do You Think It's Gonna Last? och släpps den 27 augusti.

Albumet innehåller ett antal anmärkningsvärda gäster, inklusive Taylor Swift (vars två senaste album Dessner har varit med och skrivit och producerat och medverkat på), Fleet Foxes, Sharon Van Etten, Shara Nova (My Brightest Diamond), Ben Howard, Anaïs Mitchell och This Is The Kit.

Idén till Big Red Machine har sitt ursprung i 2008 när Aaron Dessner skickade en låt till Justin Vernon som han kallade just Big Red Machine. Det var början på ett kreativt samarbete som 2018 kulminerade i det första gemensamma och självtitulerade albumet.

"Det här är musik som jag ursprungligen skapade och kände mig känslomässigt kopplad till, men det har varit väldigt intressant att höra hur olika människor relaterar till det och hur olika röster kolliderar med det. Det är det som gör det speciellt. Med alla som bidrar till den här skivan finns det en öppenhet, en kreativ generositet och en känslomässig kvalitet som håller ihop allt, säger Aaron Dessner i ett pressmeddelande. Förresten sjunger Dessner själv på tre av albumets låtar.

Albumets öppningsspår Latter Days är en duett mellan Justin Vernon och Anaïs Mitchell.LÄS OCKSÅ: Poesi av Lana Del Rey ges ut och översättare kritiseras


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA