x

St. Vincent tolkar Metallica-klassiker

St. Vincent tolkar Metallica-klassiker

Som vi tidigare sagt kommer ett omfattande album med titeln The Metallica Blacklist att släppas den 10 september, där 53 artister kommer att tolka en av låtarna från Metallicas självbetitlade femte album, även känt som The Black Album, av anledning av albumets 30-årsjubileum i år.

Nu finns det ytterligare ett smakprov från coveralbumet, och den här gången är det den amerikanska indieartisten St. Vincent som har gett sig i kast med Metallicas Sad But True.Tidigare har man även kunnat höra Miley Cyrus tolka Nothing Else Matters och andra som kommer att tolka bandet på den kommande skivan är allt från Depeche Mode-sångaren Dave Gahan till den tidigare Roxette-sångaren Per Gessle. All vinst från skivan går till olika välgörenhetsprojekt utvalda av de inbjudna artisterna och Metallica själva. 

Metallicas femte och självtitulerade album är en av de mest kommersiellt framgångsrika skivorna någonsin och har sålt mer än 16 miljoner exemplar bara i USA. Den inkluderar bland annat singlarna Enter Sandman, The Unforgiven och Wherever I May Roam.

LÄS OCKSÅ: Ikoniskt album firas med 53 artisters tolkningar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA