x

Domen kring Britney Spears förmyndarskap har fallit

Domen kring Britney Spears förmyndarskap har fallit

En domare har beslutat att Britney Spears far inte kommer att tas bort från hennes förmyndarskap. Popstjärnan har nyligen uttryckt både genom sig själv och genom advokater en önskan att avlägsna sin far från det omfattande förmyndarskapet, vilket i flera år har hindrat henne från att kunna fatta beslut om sitt eget liv, men begäran har avvisats - åtminstone för nu, skriver Variety.

Domen baseras dock inte på utfrågningen förra veckan, där artisten för första gången fick kommentera förmyndarskapet. Under talet på 24 minuter sa hon bland annat att processen har varit traumatisk och att hon tvingas ha en spiral som hindrar henne från att få fler barn. Beslutet baseras på det faktum att finansföretaget Besserment Trust, som utpekades till medförmyndare för Britneys ekonomi i november förra året nu officiellt har blivit det, men att fadern inte kommer att tas bort från förmyndarskapet samtidigt.

Hennes far har varit hennes förmyndare sedan 2008 och 2019 blev Jodi Montgomery medförmyndare. En del av förklaringen till beslutet ligger tydligen i det faktum att Britney ännu inte har lämnat in en officiell begäran eftersom hennes uttalande i sig inte räcker för att fatta ett beslut. Det är inte första gången som denna typ av begäran från artisten och hennes advokater avvisas. Redan i november förra året vägrade en domare att ta bort fadern ur förmyndarskapet, men domaren denna gång utesluter inte möjligheten av framtida utredningar i ärendet.

Fallet med faderns förmyndarskap har fått mer och mer uppmärksamhet under de senaste åren. Först av #FreeBritney-rörelsen, som startades av hennes fans, och vidare efter premiären av dokumentären Framing Britney Spears, som gav en inblick i popstjärnans liv bakom fasaden.

LÄS OCKSÅ: Popartist stöttar Britney Spears i frågan som har världens ögon på sig


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA