x

Instagram känner flåset i nacken – blir renodlad videotjänst?

Instagram känner flåset i nacken – blir renodlad videotjänst?

Instagram är i första hand känt som appen där du delar och tar del av andras bilder. Även om video sedan länge också funnits så verkar företaget måna om att inte tappa mark på konkurrenterna. Är detta första tecknet vi ser på hur Instagram transformeras till renodlad videotjänst?

Chefen för Instagram, Adam Mosseri, har satt ner foten gällande att den populära fotoappen ska vara lika fokuserad på rörliga bilder som statiska. 

Med det evigt skenande tåget YouTube och den nyare uppstickaren TikTok som konkurrenter är det förståeligt att Mosseri och de andra på Instagram känner att man behöver förnya sig för att hänga med. 

Med anledning av detta meddelar Mosseri att förbättringar och nya funktioner är att vänta. Bland annat arbetas det med att appen framöver kommer rekommendera användare helskärmvideor i sina flöden, inklusive videor från användare som du inte redan följer. 

Bortsett från de mer konkreta detaljerna gör Mosseri också gällande att man helt enkelt kommer lägga mer krut på att ha videodelen i fokus och att det kommer experimenteras kring hur videomaterial kan användas i större utsträckning. Redan inom de närmsta månaderna är det tänkt att de första förändringarna kommer träda i kraft.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA