x

Damon Albarn uppträder med helt ny singel

Damon Albarn uppträder med helt ny singel

Damon Albarn har delat med sig av den nya singeln Polaris genom ett inspelat liveframträdande. Låten är hämtad från den kommande andra soloskivan The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows som släpps den 12 november.

Den första singeln, som också har gett namn åt albumet, såg dagens ljus i slutet av juni. Det nya albumet från Albarn är skrivet på Island och tillkännagavs redan - men utan släppdatum - i slutet av 2019, innan pandemin orsakade nedstängningen av samhället. Albarn har använt denna tid för att arbeta vidare med släppet, som enligt hans nya skivbolag Transgressive Records utforskar teman som förlust och återfödelse. Albumtiteln är hämtad från dikten Love and Memory av den engelska 1800-talspoeten John Clare.

- Jag har varit på min egen mörka resa när jag gjorde den här skivan och den fick mig att tro att det fortfarande finns en ren källa, sade Damon Albarn i ett pressmeddelande.

Enligt skivbolaget är albumet mångsidigt och erbjuder både stora orkesterarrangemang som små intima melodier, inspirerade av den vilda isländska naturen och av de känslomässiga svängningar som låtarna kretsar kring.LÄS OCKSÅ: Damon Albarn har nytt soloalbum på gång – hör första singeln redan nu


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA