x

Linda Skugge skriver bok om Noice

Linda Skugge skriver bok om Noice

Albumserien är en serie böcker om svenska album som förtjänar en djupdykning samt en hyllning till albumformatet, och tidigare har det till exempel givits ut böcker om artister som Neneh Cherry, Lustans Lakejer och Heikki av diverse författare.

I augusti släpps bok nummer fem i albumserien och denna gång är det Noice och skivan Tonårsdrömmar som Linda Skugge skriver om. Det är en bok om att längta bort, till något annat, något större. Och om att hitta det man sökt efter i musiken.

- En dag kom mamma hem med en kassett med Noice och en med Gyllene Tider. Jag fastnade direkt för Noice. Där fanns det farliga som jag suktade efter. 'Hit med lite farligheter!' skrek hela min ensamma lilla varelse. Och Noice hade allt det. De sjöng om livet ute på stan. Nere i tunnelbanan. Om att känna sig utanför och utstirrad. Om att vilja ha något mer. Om att inte passa in, säger Linda Skugge enligt pressmeddelandet.

Linda Skugge skriver om sin relation till Noice och deras betydelse för hennes eget musiklyssnande. Tillsammans med bandets basist och motor Peo Thyrén går hon igenom Tonårsdrömmar låt för låt och pratar om influenser och minnen. Linda har även intervjuat skivbolagslegendaren Ola Håkansson om talangtävlingen och kontraktsskrivandet, och producenten Peter Lindroth om sista mötet med sångaren Hasse Carlsson som tragiskt nog gick bort i början av 2000-talet.

Linda Skugge har sedan mitten av nittiotalet varit en välkänd krönikör i bland annat Expressen och Aftonbladet. Musiken har alltid spelat en viktig roll i hennes texter, men hon har även skrivit flera romaner, barnböcker, novellsamlingar och fackböcker.

Boken släpps den 14 augusti och firas samma dag med en releasefest på Timebar i Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Sönderslagen basgitarr ställs ut på Museum Of London


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA