x

Se trailer för serie om festivalen som blev en vanvettig katastrof

Se trailer för serie om festivalen som blev en vanvettig katastrof

Woodstock '99 syftade till att återuppliva "fred och kärlek"-mottot från den ursprungliga festivalen trettio år tidigare, men det gick helt fel.

HBO-serien Woodstock 99: Peace, Love And Rage avslöjar hur och varför en festival, som skulle vara en hyllning till den ursprungliga Woodstockfestivalen, slutade så vansinnigt som den gjorde. Nu har den första trailern för serien anlänt, och alla kan med en blandning av rädsla och nyfikenhet undra hur det kunde gå så fel?Den fyra dagar långa musikfestivalen hade artister som Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine och Insane Clown Posse på programmet, men kom istället för fred och kärlek att förknippas med skador, bränder och våldtäkter. Det sändes också live på MTV så att världen kunde se det i realtid.I trailern till serien (överst i artikeln) ser vi bilder av okontrollerbara folkmassor, våld, vandalism och osäkerhet, och artister som Moby berättar om hur det var en mycket speciell hatfull atmosfär på festivalen från första sekunden. Som om man kunde känna kaos i luften, redan från början.

Det fanns många problem med festivalen men det blev som värst den sista dagen under Limp Bizkit-konserten, när folk under låten Break Stuff började förstöra och sätta eld på saker, efter att frontman Fred Durst uppmuntrade publiken att göra just det. Hans provokation ledde till ett stort uppror bland de över 400 000 besökarna.Festivalen präglades generellt av dåliga förhållanden med dåliga vattenresurser och extrem hög värme.

LÄS OCKSÅ: Sönderslagen basgitarr ställs ut på Museum Of London


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA