x

Ny festival – som Woodstock fast på Österlen

Ny festival – som Woodstock fast på Österlen

Under samma klassiska kärleksfulla och respektfulla paroll som legendariska Woodstockfestivalen i USA från 1969 hade, så håller en ny festival på att växa fram i Stockeboda på Österlen till hösten. Den 10-12 september är det dags för Woodstockeboda att fylla ett tomrum de tycker existerar i det svenska festivallivet.

- Woodstockeboda existerar för att konservera de progressiva ideal som växte fram under slutet av 60-talet. Vi strävar efter en jämn könsfördelning bland artisterna och vill skapa ett safe space för kvinnor, män och ickebinära att samexistera på - utan sunksnubbigheter i form av ofredanden och annat medeltidsbeteende. Vi har bara kvinnliga vakter och trygghetsvärdar. Vi driver festivalen som en ideell förening, utan vinstintresse, och allt eventuellt överskott delar vi ut till artisterna, säger arrangören enligt hemsidan.

Att de inte gör som alla andra var tydligt när första bandet verkade att släppas, men läste en mer noggrant så var det istället en affisch över vilket band som absolut INTE kommer att spela där, Mustasch. Även Ulf Lundell fick sig en känga under parollen "en obokad artist, är också en artist". 

De artister som dock kommer att spela där i dagsläget är:

Looptroop Rockers
Manuela Iwansson
Mascara Snakes

Second Oracle
Yuri Gagarin
Måneskjold

Tusen Ögon
Nepal Death
Spader Kung
Vånna Inget
Sunflowers
True Moon
Slowgold
Pascal
Orkan
Deadringer

Intéremo

Mer info och biljetter hittar du här.

LÄS OCKSÅ: Se framtidens artister på ny minifestival


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA